Mars Koç Burcunda 28 Haziran 2020-7 Ocak 2021

Mars Koç Burcunda 28 Haziran 2020-7 Ocak 2021

Mars 28 Haziran Pazar günü koç burcuna geçti ve oldukça uzun bir koç transiti başladı sevgili okuyucularım. 7 Ocak 2021 tarihine kadar sürecek bir geçiş bu.

Mars, koç ve akrep burcunun yönetici gezegenidir.

Koçta iken kendi evinde, doğasıyla uyumlu olan bir alanda olacağı için, güçlü bir Mars göreceğiz.

Geride bıraktığımız balık süreci bu anlamda sönük bir transitti. Mars hareket ister. Cesareti sembolize eder. Hedefler için çabalamayı, hatta savaşmayı anlatır.

Balık ise hedeflemekten ziyade, konuları akışa bırakan, teslimiyetçi bir burç. Biraz edilgen bir enerji.

Mars’a istediği cesareti ve girişim gücünü veremediği için, kendi gücümüze olan inancımızın eksildiği, hedefleri bir kenara koyduğumuz, hevesimizin, coşkumuzun ve enerjimizin düştüğü bir süreçti. Halsizlik, yorgunluk etkisi de yarattı. Ayrıca bağışıklığımızın göreceli olarak daha düşük olduğu bir dönemdi balık transiti. Çünkü Mars, bağışıklığı da anlatır.

Şimdi tüm bu saydığım konularda bir güçlenme dönemi başlıyor. Bedensel enerjimiz, gücümüz, bağışıklığımız, hareket ve girişim isteğimiz, cesaretimiz artıyor.

Yapmak istediğimiz şeyler için, plan ve hedeflerimiz için daha fazla hareket halinde olacağımız bir süreç bu.

Özetle artık harekete geçiyoruz !

Bunlar transitin olumlu etkileri. Ama tabii olumsuz tarafları da var. Hatta malefik (kötücül) gezegenlerden biridir Mars. Hırs, rekabet, öfke, kontrolsüz davranışlar, acelecilikler, kazalar, sakarlıklar, fevri enerjiler, intikam isteği, şiddet vardır Mars’ın gölgesinde. Bu ‘deli fişek’ enerjiyi dizginleyerek kullanmak gerekiyor.

Ayrıca bir problem de şu : Mars koçta iken, Satürn’den, Jüpiter’den, Pluto’dan uyumsuz açılar aldığı zamanlar olacak.

Saymış olduğum konularda, özellikle şu tarihlerde daha kontrollü olmak gerekiyor :

4 Ağustos 2020 : Mars Jüpiter karesi : Mars 19° Koç, Jüpiter 19° Oğlak

13 Ağustos 2020 : Mars Pluto karesi : Mars 22° Koç, Pluto 23° Oğlak

24 Ağustos 2020 : Mars Satürn karesi : Mars 26° Koç, Satürn 26° Oğlak

30 Eylül 2020 : Mars Satürn karesi : Mars 25° Koç, Satürn 25° Oğlak

9 Ekim 2020 : Mars Pluto karesi : Mars 22° Koç, Pluto 22° Oğlak

19 Ekim 2020 : Mars Jüpiter karesi : Mars 19° Koç, Jüpiter 19° Oğlak

23 Aralık 2020 : Mars Pluto karesi : Mars 23° Koç, Pluto 23° Oğlak


Ayrıca bu yılın önemli gündemlerinden biri Mars’ın koçta yapacağı retro.

10 Eylül-15 Kasım arasında bir Mars retrosu yaşayacağız.

Retro dönemi Mars’ın daha çok gölgesini yaşayacağımız bir süreç. Dünyanın çeşitli yerlerinde ayaklanmalar, kargaşalar, çatışmalar, şiddeti anlatan durumlar artabilir. Patlamalar, yangınlar da Mars’ın sembolize ettiği şeyler. Tabii dilerim ki hiçbiri olmasın.

Hepsi birer olasılık. Bireysel yaşamımızda dikkatli olursak, öfkemizi kontrol edersek, aceleci davranmazsak, ihmalkar davranmazsak, tedbirli, dingin, mantıklı bir tavırda olmayı seçersek, tabii ki negatif olasılıklar küçülür, ortadan kalkar.

Sakarlıklara, aceleci davranışların yaratabileceği olumsuzluklara dikkat edelim kişisel anlamda. Trafikte sürat yapmayalım. Günlük yaşamımızda sakin enerjilerde olalım. Ayrıca Mars bağışıklığımızı da simgelediğinden, retro sürecinde kendimize daha iyi bakalım. Bedensel sağlığımıza daha çok özenelim.

Mars’ın koç transiti, özellikle de retro dönemi, ülkeler bazında da hamlelerin iyi düşünülmesi gereken bir süreç. Yöneticiler, halkları kışkırtacak, ayaklanmalara neden olacak söylem ve kararlardan uzak durmalılar. Birbirleriyle olan ilişkilerinde de, stratejik olarak doğru adımları atmalılar.

Şimdi Mars koç transitinin etkilerini yükselen burçlar bazında konuşacağız.

Bu arada Instagram sayfama da beklerim sizi, takip etmek için tıklayabilirsiniz : astroloji.anlatburcak

Ayrıca size, haritanıza özel etkilerden haberdar olmak için Doğum Haritası Analizi yaptırabilir, danışmanlık hizmeti alabilirsiniz. (İletişim : anlatburcak@gmail.com)

Doğum Haritası Analizi yazımı okuyarak, harita nasıl bir şey, analizi neden önemli, daha detaylı bilgi sahibi olabilirsiniz.


Koçlar ve Yükselen Koçlar : 

Mars’ı 1.evinizde ağırlıyor olacaksınız. Bu transit sizin için çok önemli. Yılın geri kalanı, belli ki hareketli geçecek sizin için. Yeni hedefler, hedefleriniz için yeni atılımlar, cesur girişimler yapacağınız önemli bir dönem.

İşinizde, eviniz ile konularda, aşkta, ilişkilerde, bağlantılarınızda, parayla ilgili konularda, sporla ilgili konularda, dış görünüşünüzde, genel olarak pek çok konuda yeni başlangıçlarınız olabilir.

Ama yeni şeyler denemek isteyeceğiniz bu süreçte, dürtüsel davranmamalı, üzerinde iyice düşündüğünüz, zaman ayırdığınız konularda harekete geçmelisiniz.

Belki bir süredir bir şeyler vardı aklınızda ama kendinizde gereken gücü, enerjiyi, cesareti bulamıyordunuz. Şimdi o bekleyen planlar için harekete geçme zamanı. Tabii büyük girişimleri Mars retro döneminde yapmayın. Bu kısım önemli.

Retro sürecinde bağışıklığınız, bedensel kuvvetiniz düşebilir. İsteksizlik ve motivasyon eksikliği yaşayabilirsiniz. Retro sürecinde bu açıdan da iyi tutun kendinizi.


Boğalar ve Yükselen Boğalar :

Mars 12.evinize geliyor. Mars-koç pek çok girişim için destekleyici bir etki fakat 12.ev için aynı şeyi söyleyemiyorum.

12.ev kapanıştır. Yeni döngüyü başlatan 1.ev sürecinin öncesindeki hazırlık ve bekleme evresidir. 12.eviniz aktif hale geldiğinde, hayat çerçevenizin mümkün olan noktalarında biraz geri çekilmeli, dinlenmeli, yeni başlangıçlar için güç toplamalısınız.

Zaten 12.ev döngüsünde canımız bir şey yapmak istemiyor çoğunlukla. İzole olmak, kendimizle kalmak istiyoruz. Hayatın içinde aktif olmak yerine, her şeyi bir kenara bırakıp sadece huzurumuza odaklanmak, kendimizi dinlemek istiyoruz.

O yüzden Mars’ın 12.evinizde olacağı bu süreçte, yani yılın geri kalanında büyük girişimler için destekleyici bir döngüde olmadığınızı, doğru zamanın şimdi olmadığını bilerek beklemelisiniz. Bu süreçte her şeyin daha iyi olması için hazırlanmalı, eksiklerinizi tamamlamalısınız. 7 Ocak 2021 tarihinde Mars boğaya, yani 1.evinize geçtiğinde, yeni girişimleriniz için uygun olan bir döngü başlamış olacak.

Bunların dışında 12.ev olması sebebiyle, sizi kandırabilecek, paranızı, kişisel verilerinizi alabilecek kişilere karşı dikkatli olun. Evinizin kapısını iyi kitlemek, evinizde birileri varken kıymetli eşyalarınızı ortada bırakmamak gibi şeylere dikkat edin. Dedikodulara, haberiniz olmadan yapılabilecek şeylere biraz açık olduğunuz bir süreç. 12.ev böyle bir ev.

Hastahaneler, şifahaneler, kapalı alanlar, rehabilitasyon merkezleri, terapiler 12.ev yönetiminde. Eğer bedensel ya da ruhsal anlamda uğraştığınız konular, hastalıklar varsa, Mars’ın 12.evinizi hareketlendirdiği bu süreçte tedaviye başlayabilirsiniz. Bu doğrudan sizinle ilgili bir şey olabileceği gibi, bir yakınınızla ilgili de olabilir.

Bu döngü kişisel ve ruhsal gelişiminize hizmet edecek, derinleştirecek sizi. Hayatınızı kolaylaştıracak yeni spiritüel yöntem ve araçlarla tanıştıracak. Ruhsal konularla daha fazla ilgileniyor ve farkındalık kazanıyor olacaksınız.

Özellikle retro döneminde bilinç altınıza dair pek çok şeyi fark etmeniz mümkün. Geçmişteki hangi travmanız, hangi inancınız bugün hayatınızda nasıl bir gerçeklik yaratıyor ? İdrak edeceksiniz. Bir ‘uyanış’ süreci diyebilirim tek kelime ile.


İkizler ve Yükselen İkizler :

Mars yılın geri kalanında 11.evinizde.

Grupları, ekipleri, departmanları, takım çalışmalarını, ayrıca dernek, vakıf, siyasi parti gibi oluşumlar içerisinde yapılabilecek aktiviteleri, sosyal sorumluluk faaliyetlerini, organizasyonları, büyük kurum ve yapıları anlatır bu ev.

İş hayatınızda içinde bulunduğunuz ekiplerde daha aktif, daha önde olan roller üstelenebileceğiniz, daha girişken ve cesur bir tavırla önemli sorumluluklar alabileceğiniz bir dönem.

Dostlarımızı, sosyal çevremizi de anlatan bir alan burası. Sosyalleşmek anlamında bir hareketlilik olacaktır, ama diğer yandan arkadaşlarınızla olan iletişiminizde agresyonlu durumlar da olası.

Birbirinizi kırmamaya çalışın. Bir an çok önemsediğimiz, takıldığımız, sinirlendiğimiz bir şey, bir süre sonra önemini yitirebiliyor. Bakış açılarımız değişebiliyor. O yüzden dostlarınızı kaybetmeyin Mars buradan geçerken. Özellikle retro döneminde.

Sizi yeni gruplara dahil edebilecek, hareketi bol bir süreç başlamış bulunuyor.


Yengeç ve Yükselen Yengeç :

Mars, 7 Ocak 2021 tarihine kadar 10.evinizde ilerliyor olacak.

10.ev çalışmakla, üretmekle, sorumluluk almakla ve otorite ile ilgili bir alan. Görevleriniz, işiniz, bulunduğunuz konumun size yüklediği sorumluluklar, kariyerinizle ilgili konular bu evin yönetiminde.

Mars koçta iken, daha fazla çalışmanız, daha çok sorumluluk üstlenmeniz olası. Otorite baskısı ve zaman zaman gerginlikler yaşamanız da olası. Yapabileceğiniz işlerden daha fazlasının verilmesi gibi durumlar zorlayabilir sizi örneğin. Yöneticilerinizle iletişimlerinizde Marsiyen enerjiyi dizginlemek gerekiyor. Yeni görevler ve yeni işler, gelebilecek bir terfiyi de anlatıyor olabilir tabii.

Aile büyüklerinizle tartışmalara açık bir süreçtesiniz ayrıca. Ama bunlar birer olasılık. Temkinli, sakin, makul, kontrollü bir birey, doğru seçimler yaparak, gerektiği şekilde davranarak, saygıyı koruyarak, çizgileri bilerek ilişkilerini pekala en güzel şekilde sürdürebilir. Hangi transit olursa olsun, o gezegenin etkisi vardır ama irademizle hangi seçimleri yaptığımızdır sonucu belirleyecek olan.


Aslan ve Yükselen Aslan :

Mars, bu yılın geri kalanında 9.evinizde ilerleyecek.

Mars geldiği yerde hareketlilik yaratır. Başlangıçlar yaptırır. Biraz da zorlar, uğraştırır. Sizler 9.ev konuları üzerinden alacaksınız bu etkiyi.

9.ev neleri anlatıyor ? Akademik konular, üniversite, yüksek öğrenim, basın, yayıncılık faaliyetleri, seyahatler, yolculuklar, uzak şehirlerle ilgili konular, başka ülkelerle ilgili konular, yer değişiklikleri, transfer, taşımacılık işlemleri, hukuksal konular, ayrıca hayat görüşü ve inançlar.

Mars bu temaları aktif hale getiriyor. Buralardan yeni konular geliyor size.

Retro döneminde bu saydığım alanlarda beklemede kalmanızı öneririm bu arada.

Bunun dışında yaşamınıza şekil verecek önemli değişimler olabilir. Bu değişimler için gerekli cesareti bulabilirsiniz kendinizde. Ama hırçınlaştırır biraz Mars. O enerjiyi yumuşatın.


Başak ve Yükselen Başak :

Mars 8.evinizde ilerleyecek aylar boyunca.

Bu geçiş, parasal konularda bir hareketlilik ve biraz da mücadele hali yaratabilir. Harcamalarınızı küçültmek, borca girmemeye çalışmak, kredi kartınızı daha kontrollü kullanmak faydanıza olacaktır.

Eğer beklemekte olduğunuz paralar varsa, örneğin borç verdiğiniz paralar gibi, sonuçlanmasını beklediğiniz bir nafaka, miras, mal paylaşımı konusu gibi, ödenmesini beklediğiniz prim, sigorta, tazminat gibi, bu konularda gelişmelere açık bir süreç. Ama biraz uğraşmalı görünüyor sanki. Bir agresyon enerjisi var.

Bir büyük girişiminiz için kredi çekmeyi planlıyor ama adım atamıyor iseniz, bu süreçte daha cesur davranabilir, kredinizi çekebilirsiniz. Ama retro sürecinde yapmayın bunu. Diğer zamanları kullanın.

Ameliyatlar, operasyonlar, cerrahi müdahaleler de 8.evin konusu. Sizin ya da ailenizden birinin, bir yakınınızın bu yönde bir konusu varsa, ameliyat bu transit döneminde gerçekleşebilir. Bunu da retroda yapmamanızı öneririm. Bir de yukarı yazdığım tarihleri, şayet mümkünse elemeniz iyi olur.


Terazi ve Yükselen Terazi :

Mars bu süreçte 7.evinizde ilerleyecek.

7.ev konularında hem bir hareketlilik var, yeni başlangıçlar var, hatta cesur adımlar var, ama bir agresyon, bir çaba ve zorlanma hali de var.

7.ev evliliği, ilişkileri, ortaklıkları, iş birliklerini, hukuki konuları, rekabeti, açık düşmanlıkları anlatan bir alan. Mars etkisini bu konular üzerinden alıyorsunuz.

Evli iseniz ya da bir ilişkiniz varsa, uyumu yakalamak, anlaşmak, ilişkiyi yürütmek açısından biraz efor isteyen bir dönem. İş ortağınız varsa, aynı durum onun için de geçerli.

İşinizde, kariyerinizde, hiçbir konuda rekabet enerjisine girmeyin. Kendi yolunuza, kendi hedeflerinize bakın. Kendinizi başkaları ile değil, bir önceki halinizle kıyaslayın hep. Rekabet ve mücadele tavrına geçerseniz Mars koç transitinde, olumsuz geri dönüşü gelebilir yarattığınız bu karmanın. Özelllikle retro sürecinde, geçmişte yaptığınız rekabetçi davranışların olumsuz karşılığını alabilirsiniz hayattan birer ders olarak.


Akrep ve Yükselen Akrep : 

7 Ocak 2021’e dek 6.evinizde olacak Mars.

Aktif ve üretken, verimli, temposu yüksek bir dönem olacak bu.

6.ev en temelde işi, çalışmayı, hizmet sunmayı sembolize ettiği için, daha çok çalışacağınız, hizmet sunduğunuz alanlarda daha fazla şey yapacağınız, hareketli ve biraz da yorucu bir süreç.

İş arkadaşlarınızla iyi geçinmek, uyumlu ilişkiler içerisinde olmak, birbirinizi desteklemek, rekabet haline girmemek bu döngüde önemli. Mars buraları körüklüyor çünkü. Siz, size verilen görevleri en iyi şekilde yapmaya çalışın. Kimseyle yarışmayın.

Retro sürecinde işle ilgili konular, biraz daha uğraştırabilir sizi.

Sağlık, sağlıklı yaşam, günlük düzen, günlük rutinler, alışkanlıklar 6.ev kapsamında. Sağlık sorunlarınız varsa, bu süreçte kendini daha vurgulu şekilde gösterebilir. Ama çok büyük şeyler düşünmeyin. Örneğin bacaklarınızda varis problemi vardır. Bu dönem daha fazla koşturacağınız için sorununuz artabilir. Bu tür durumlar ihtimalller dahilinde. Yorgunlukların bedeninize yansımalarını küçültmek için daha iyi bakın kendinize.


Yay ve Yükselen Yay :

Mars 5.evinizde olacak uzun bir süre için.

Bu ev aşk, çocuklar, hobiler, sanatsal aktiviteler, sporla ilgili konular, eğlenceler, tatiller, alışverişler, lüks tüketimler gibi temaları yönetiyor.

Mars bu alanlarda yeni şeylere başlayacağınızı söylüyor. Bir tanışma, bir flört, aşk ya da hayatınıza dahil olacak yeni bir hobi, bir aktivite mesela.

Belki bir bebek, minnoş bir şey 🙂 Mars transiti olduğu için, erkek olması daha büyük bir olasılık bu arada.

Çocuk sahibi olmak isteyenler varsa, bu döngüde karar alabilirler. Tedavi ya da operasyon ihtiyacı varsa, süreçlerini gerçekleştirebilirler.

Çocuk sahibi iseniz, onlarla ilgili temponuzun artacağı bir dönemde olduğunuzu da ekleyeyim.

Sporcular için destekleyici bir transit. Tam da sporla ilgili bir alandan, 5.evden etki alıyorlar çünkü. Müsabakalar, yarışlar, yarışlara hazırlıklar olabilir.

Retro sürecinde bağışıklığınızı iyi tutun (herkes için söylüyorum bunu). Mars’ın gölgesine yenik düşmeyin. Öfkelerinizi dizginleyin ve ayrıca sakarlıklara dikkat edin.


Oğlak ve Yükselen Oğlak : 

Mars 4.evinizde olacak koç transitinde.

Aile bireyleriyle, evle ilgili konularda bir hareketlilik başlıyor.

Yerleşim ve yer değişikliği konuları, arsa-ev alım satım konuları, kiralama, kontrat konuları, ev içinde dekorasyon değişiklikleri, tadilatlar, evle ilgili yapılması gereken işler hız kazanıyor.

Bu temalarda yeni gelişmelere açık olduğunuz bir süreç. Tabii kimi zaman tartışmalar ve gergin durumlar da yaşanabilir. Mars’ın yüksek enerjisini doğru kullanın o yüzden.

Retro sürecinde aile bireyleriyle, çocukluğunuzla, geçmişle ilgili konular tekrarlanabilir, bir kez daha gündeminize gelebilir. İyileştirmeniz gereken öfkeleriniz varsa, bu bir arınma ve kabule geçme fırsatıdır.

Aile köklerinizi, atalarınızı onurlandırın. Aileye düşmanlık, kişinin bereketinin, huzurunun, doyumlu bir yaşam sürmesinin önünü kesen, olumsuz büyük bir enerjidir.

Eril ve dişil dengesinde sorun yaşayan biri, işinde de, ilişkilerinde de zorluklar yaşar. Babamızla olan ilişkimiz eril enerjiyi, annemizle olan ilişkimiz dişil enerjiyi şekillendirir. Eğer sorun varsa, aile ile ilişkilerinizi düzeltmek sizi, yaşamınızı şifalandıracaktır.


Kova ve Yükselen Kova : 

Mars 3.evinizde olacak bu uzun koç transitinde.

Bu ev yazılı-sözlü, her türlü iletişim ağımızı, haberleşmelerimizi, iletişime dayalı faaliyetlerimizi simgeler. Mars etkisiyle yazışmalar, görüşmeler, haberleşmeler artacaktır. Bu yönde faaliyetler (yazmak, yayınlamak, paylaşmak, website, sosyal medya, online işler) hızlanacaktır. Cesaretle yeni şeyler deneyeceksiniz ayrıca.

Kardeşler, akrabalar ve komşular da bu evin yönetiminde. Onlarla ilgili bir hareketlilik de var. Mars askerliği simgelediği için bu kişilerden askere gidenler olabilir. Sporla ilgili faaliyetleri olanlar olabilir.

Yakın çevrenizle ters düşmemeye, akrabalarınızla tartışmamaya özen gösterin bu süreçte. Mars ile ilişkilerde uyumsuzluklar doğabilir kimi zaman.

Özellikle retro sürecinde, geçmişten gelen konuların öfkesi sorun yaratabilir. Kimler vaktiyle nelere sinirlenmiş ama içinde tutmuş, nelerde küsmüş, kızmış size, öğrenebilirsiniz. Geçmişte kaldığını düşündüğünüz şeyler, tartışmalara neden olabilir. O anlamda sakin olun. İlişkilerinize özenin.


Balık ve Yükselen Balık :

Mars 2.evinizde olacak bu yılın geri kalanında, hatta 7 Ocak 2021’e tarihine kadar.

Bu ev para evidir. Kişisel kazançlarımızı, çalışarak elde ettiğimiz parayı, gelirimizi, ayrıca harcamalarımızı, masraflarımızı, yatırımlarımızı simgeler. Gayrimenkullerle, konut, emlak konuları ile de ilişkilidir.

Mars bu alandan geçerken, sizi daha fazla kazanmak, daha iyi yaşamak, daha yüksek yaşam standartlarına varmak yönünde hırslandıracaktır. Gelirinizi artıracak yeni şeyler başlatabilirsiniz. Bunun için bir süredir planladığınız şeyler varsa ama cesaret edemediyseniz, Mars o ihtiyaç duyduğunuz cesareti ve özgüveni verecektir size.

Gayrimenkulleriniz varsa, o konular üzerinden agresyonlara müsait bir süreç. Kiracınızla gerginlik yaşamak gibi ya da mülkünüzü satış sürecinde zorlanmak gibi. Biraz uğraştırır Mars.

Bu arada harcamalarınız da artacaktır. Özellikle de keyfi harcamalar artacaktır. İsterseniz temkinli olmak adına, kontrollü ilerlemeyi seçebilirsiniz.


Temmuz ayı astroloji gündemi ve burç yorumlarınız da aşağıda :

Temmuz 2020 Astroloji Gündemi

Koç Burcu Temmuz 2020, Boğa Burcu Temmuz 2020, İkizler Burcu Temmuz 2020

Yengeç Burcu Temmuz 2020, Aslan Burcu Temmuz 2020, Başak Burcu Temmuz 2020,

Terazi Burcu Temmuz 2020, Akrep Burcu Temmuz 2020, Yay Burcu Temmuz 2020

Oğlak Burcu Temmuz 2020, Kova Burcu Temmuz 2020, Balık Burcu Temmuz 2020

Aşağıdaki linklerde ise günceldeki gelişmeler yer alıyor :

21 Haziran 2020 Yengeç Burcunda Güneş Tutulması

Merkür Retrosu 18 Haziran-12 Temmuz 2020

Satürn Kova Burcunda 22 Mart – 2 Temmuz 2020

Ay Düğümleri İkizler Yay Aksına Geçiyor !

Sevgiler,

Dr. Burçak Kayış

About the Author

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

error: Content is protected !!