2023 Yılı Astroloji Gündemi

2023 Yılı Astroloji Gündemi

Merhabalar sevgili okuyucularım !

Vakti geldi ! 2023’ü anlatmaya geldim 🙂

Yılın bu zamanlarında yeni yılın merakı içinde oluyoruz. Özellikle de bu yıl içinden geçtiğimiz koşullarda yeniden heyecanlanmaya, umutlanmaya ihtiyacımız var.

2022 pek çok açıdan sınırlandığımız bir yıl oldu. Ekonomik koşullar sebebiyle yapamadığımız çok şey oldu.

O yüzden 2023’ün çok daha güzel bir yıl olmasını temenni ederek başlamak istiyorum yazıma.

Neleri konuşacağız ? Yeni yılın transitlerini konuşacağız.

Gezegenler ne zaman nerede olacak ? Ay düğümleri hangi aksları çalıştıracak ? Güneş ve Ay tutulmaları hangi burçlarda gerçekleşecek ? 2023’ün Merkür retroları ne zaman ? Bir Venüs retrosu var ayrıca, onun vakti ne zaman ?

Hepsini konuşacağız.

2023 özel bir yıl. Farklı bir yıl. ‘Herhangi bir yıl’ diyemeyeceğimiz bir yıl 🙂

Satürn ve Pluto gibi ağır hareket eden iki gezegen burç değiştiriyor.

Satürn transitleri ortalama olarak 2,5 yıl sürer. Pluto transitleri ise çok daha uzundur.

2008’den bu yana oğlak burcunda ilerliyor Pluto. 2023’ün Mart ayında kova burcuna geçecek. Bu çok özel bir değişim, büyük bir değişim bütün dünya için.

Satürn ise balık burcunda ilerlemeye başlayacak.

Satürn ve Pluto’nun burç değiştireceği bir yılın sıradan olacağını düşünmek hata olur 🙂

En başta bu büyük gelişmelerin haberini vermiş olayım.

Jüpiter’i yılın ilk 5 ayında koç burcunda göreceğiz. Mayıs’tan itibaren yılın geri kalanında boğada olacak.

Kuzey güney Ay düğümleri Temmuz ayında burç değiştirecek. Koç terazi aksına geçecek.

Yıl içinde toplam dört Merkür retrosu gerçekleşecek. Bir de Venüs retrosu var.

Şimdi tüm gündem başlıklarına sırayla bakalım.


JÜPİTER

Gezegenlerin içinde en sevdiğimiz 🙂 Şansları, büyümeyi, gelişmeyi, bolluğu bereketi, başarıyı, hayatın büyük getirilerini, olumlu değişimleri temsil ediyor Jüpiter.

16 Mayıs’a kadar koç burcunda olacak. Koç burcunda güçlüdür. Ateş elementi grubu bir burçtan geçecek olması hepimiz bir avantaj. Bu transiti bir yükseliş, bir hızlanma ve ilerleme dönemi olarak tarif edebilirim sevgili okuyucularım. Ateş elementinin hevesli, enerjik doğasıyla bir canlanma yaşayacağımızı düşünmek mümkün.

Özellikle koç temaları pozitif anlamda yaşamsal değişikliklere olanak tanıyan önemli temalar olduğu için epey iyi bir transit bu.

Jüpiter’in bir önceki transiti, yani balık dönemi bazı konularda geçmişin muhasebesini son kez yapmayı, son kez masaya yatırıp, alacağımızı alıp önümüze  bakmayı, kendimizi şifalandırmayı, bizi aşağı çeken duyguları ve onların nedenleri olan bakış açılarını terk etmeyi, yıllarca sürmüş, yıllarca etkisinde kaldığımız konuları artık tamamlamayı anlatıyordu.

Balık zodyağın son burcudur ve kapanışı anlatır. Balık dönemi bir döngünün, bir dönemin, bazı hesap defterlerinin kapanışıydı.

Koç dönemiyse ‘bir yeniden doğuşu’ anlatıyor.

Zodyak koç ile başlar. Doğa koç ile uyanır.

Yeni yapraklar demektir koç. Yeniden yeşermek, yeniden başlamak, uyanmak, canlanmak, bir kez daha doğmak demektir. Başlangıçları sembolize eder.

Hatta nasıl başlangıçları ? Büyük ilkleri. Daha önce hiç olmamış şeyleri. Daha önce hiç yaşamadığımız, hiç tatmadığımız yeni şeyleri. Yeni hal ve yeni durumları.

Hızlanmak, yükselmek, ilk defa bu denli ilerleyebilmek, cesaret edebilmek, cesaretle yeni yollara çıkabilmek..Tam olarak böyle bir transit.

Yapacağımız bazı başlangıçlar cesaret isteyen şeyler olacaktır 🙂

Ama Jüpiter’in desteği bizimleyken, biz bu cesareti bulur muyuz kendimizde ? Pekala buluruz 🙂 Biz yaparız bu işi.

Bu transiti lütfen iyi kullanalım. Hayatımızda bir Jüpiter enerjisi çalıştıralım. Düzenimizi kuralım. Yeni sayfalarına adım atalım hayatımızın.

İstersek kendi hikayemizi yazabiliriz. Vakti bu vakit 🙂

16 Mayıs’ta boğa burcuna geçiyor Jüpiter ! Toprak elementi bir burca geliyor. Ekonomi konusunda pozitif olasılıklarımız var.

Boğa burcu para demektir. Ekonomi demektir. Alım gücü demektir. Büyük iyicil Jüpiter’in boğadan geçişinde ekonomik anlamda pozitif gelişmelerin olabileceğini düşünebiliriz o yüzden. Bir iyiye gidiş, bir toparlanma olabilir. Olumlu anlamda değişimler, o değişimlere zemin sağlayacak hamleler olabilir.

Büyümeyi simgeler Jüpiter. Boğa transiti ülkemizin ana gündemi olan ekonomi konusunda iyicil ihtimalleri anlatıyor.

İnşallah en güçlü şekilde çalışsın bütün güzel olasılıklar. Çünkü biz refahı, bolluğu, bereketi hak ediyoruz. Çok daha konforlu yaşam standartlarında olmayı hak ediyoruz.


SATÜRN

Satürn Mart ayına kadar kova transitine devam edecek. 2020’nin Aralık ayında başlamıştı Satürn’ün kova dönemi.

7 Mart 2023’te balık burcuna geçecek.

Satürn transitleri yaklaşık 2,5 yıl sürer sevgili okuyucularım.

Bir Satürn dönemi sonlanıyor, yeni bir 2,5 yıllık Satürn dönemi başlıyor.

Kova burcu Türkiye’nin 8.evi ve bu ev dış borçları, ekonomik zorlanmaları, ekonomik buhranları temsil ediyor. O yüzden Satürn’ün buradan çıkacak olması da bir avantaj bizim için.

Balık transiti ile Türkiye’nin haritasının 9.evine gelecek. Bu kez uluslararası alanda yeni ve farklı şeylerle göz önünde olma, başka bir imaj çizme olasılığı var elimizde.

Vizyon demektir 9.ev. Satürn ile vizyonumuzu büyüteceğimiz bir dönem başlıyor olabilir.

Başka neler olabilir ? Balık burcu hastaneler ile, ilaçlar ile, sağlık sistemi ve tedaviler ile bağlantılıdır. Bu konularda da yeni gelişmeler ve söz konusu gezegen Satürn olduğu için ‘düzenlemeler, kurallar ve yönetmelikler’ geliyor olabilir.


PLUTO

2023’ün çok önemli bir başka gelişmesi Pluto ile ilgili.

Pluto en ağır hareket eden, transitleri en uzun süren gezegendir. 2008 yılından bu yana oğlak burcunda.

2023’te bir süre için kova burcunda olacak. 23 Mart-11 Haziran 2023 arasında yaşanacak bu kova süreci.

Kova transitinin asıl başlangıcı 21 Ocak 2024’te. Ama önümüzdeki yıl Mart-Haziran arasında kova burcuna geçecek Pluto bir süre için. Sonrasında retrosunda oğlağa geri dönecek.

Kova döneminde nasıl çalışabilir ? Pluto iyi olmayan, doğru olmayan, sağlıklı olmayan, etik olmayan, olması gerektiği gibi olmayan, aksayan, sorun yaratan şeyleri temsil eder.

Toplumu ilgilendiren konularda nerelerde çürümeler var ? Neler artık ertelenemez ? Artık dur denmesi gerekiyor. Yasalarla, yaptırımlarla neler artık karara bağlanmalı ? Hangi konularda nasıl cezai uygulamalar olmalı ? Nelerin şekli değişmeli ? Nelerin önü kesilmeli ?

Toplum için güçlü bir düzenin, sağlıklı bir sistemin var olabilmesi, oluşabilmesi için, barış, huzur, refah, başarı, gelişim için toplumsal yaşam içinde neler düzenlenmeli, buralar deneyimler ile daha görünür gelebilir Pluto’nun kova döneminde.

‘Artık bir şey yapılmalı’ noktasını temsil ediyor bu anlamda Pluto. Dönüşümün yolunu göstermeye geliyor.

Hem kişisel bazda, hem büyük ölçekte doğru kullanılırsa rotamızı çizmemize, kötü olandan temizlenmemize, gereksiz olandan arınmamıza vesile olacaktır.


Kuzey Güney Ay Düğümleri

Kuzey güney Ay düğümleri 18 Ocak 2022’den bu yana boğa akrep aksında sevgili okuyucularım.

Bizim için nerede oldukları önemli. Çünkü tutulma hattını temsil ediyorlar. Kuzey güney Ay düğümleri karşılıklı olarak hangi burçlarda ise Güneş ve Ay tutulmalarını o burçlarda yaşıyoruz.

Bir aks üzerinde ortalama olarak 18 aylık süreyle bulunuyor Ay düğümleri. 17 Temmuz 2023 itibariyle yeni aksında olacaklar.

Bu geçiş öncesi, Nisan ayında koç-terazi döneminin habercisi bir Güneş tutulması var ama Temmuz 2023 itibariyle bu aksı tam olarak yaşamaya başlıyor olacağız.

Yaşamlarımızda koç ve terazi burcunun temsil ettiği konular vurgu kazanacak. Genel olarak ben olmak, biz olmak, ilişkiler, ilişki kurmak, birlik, birlikte hareket etmek, yol arkadaşı olmak, iş ortağı olmak, iş birliği yapmak, danışmanlık, danışmanlık almak, birlikte ilerlemek gibi temaları anlatıyor bu yeni dönem.

Bir not daha ekleyeyim : Kuzey Ay düğümünün ekonomiyi ve parayı temsil eden boğa burcundan çıkıyor olması da, ekonomi konusunda iyi bir gelişme.

Çünkü kuzey Ay düğümü hangi burçta ise o burcun konularında zorluyor, zorlayarak güçlendiriyor bizi. Evet, döngünün sonunda, olduğumuz halden çok daha farkındalıklı oluyoruz. O güç için neler, nasıl olmalı fark etmiş oluyoruz ama içinden geçerken zorluk ve tekamül zamanları tabii bunlar.

O yüzden kuzey Ay düğümünün boğa burcundaki sürecini tamamlıyor olması da parasal anlamda göreceli olarak daha iyi ihtimalleri anlatıyor sonrası için. Hepimiz için hayırlsıı olsun, hayırlısıyla güzel şeyler olsun.

2023 Güneş ve Ay Tutulmaları

20 Nisan 2023 –  29⁰ Koç Burcunda Güneş Tutulması

5 Mayıs 2023 – 14⁰ Akrep Burcunda Ay Tutulması

14 Ekim 2023 – 21⁰ Terazi Burcunda Güneş Tutulması

28 Ekim 2023 – 5⁰ Boğa Burcunda Ay Tutulması


RETROLAR

2023’ün retrolarını görelim şimdi. Merkür, Venüs ve Mars için bakacağız.

Halihazırda bir Mars retrosu içindeyiz. 12 Ocak 2023’e kadar sürecek. Başladığından bu yana aylık yorumlarımda konuya yer vermekteyim. Ayrı bir yazı da yayınladım süreç için.

2023’ün geri kalanında bir Mars retrosu bulunmuyor. Zaten ortalama olarak 2 yılda 1 kez deneyimlediğimiz bir şey.

2023 içinde bir Venüs retrosu var.

23 Temmuz-4 Eylül 2023 arasında aslan burcunda gerçekleşecek. Aslan burcunun 28 derecesinde başlayacak, 12 derecesinde sonlanacak.

Bu dönemde nikah kıymak, nişan yapmak, söz kesmek gibi evlilik yönünde herhangi bir adım atmamak, ayrıca estetik işlemlerden, operasyonlardan uzak durmak, ek olarak büyük alışverişler yapmamak faydamıza olabilir.

Yılın Merkür retroları ise şöyle :

29 Aralık 2022 – 19 Ocak 2023

Oğlak burcunun 24 derecesinde başlayacak, 8 derecesinde tamamlanacak.

20 Nisan – 15 Mayıs 2023

Boğa burcunun 15 derecesinde başlayacak, 5 derecesinde tamamlanacak.

23 Ağustos – 16 Eylül 2023

Başak burcunun 21 derecesinde başlayacak, 8 derecesinde tamamlanacak.

12 Aralık 2023 – 2 Ocak 2024

Oğlak burcunun 8 derecesinde başlayacak, yay burcunun 22 derecesinde tamamlanacak.


2023 yılı için burç yorumlarınız da aşağıdaki linklerde yer alıyor.

Doğru biçimde faydalanabilmek için yükselen burcunuzu okuyunuz sevgili okuyucularım !

Koç Burcu 2023,  Boğa Burcu 2023,  İkizler Burcu 2023, 

Yengeç Burcu 2023Aslan Burcu 2023,  Başak Burcu 2023, 

Terazi Burcu 2023,  Akrep Burcu 2023,  Yay Burcu 2023,

Oğlak Burcu 2023,  Kova Burcu 2023,  Balık Burcu 2023

Yılın bir özetini sundum sizler için.

Dilerim 2023 zorluktan ferahlığa bir geçiş yılı olsun. Hepimiz için kolaylıklar olsun. Koşullarımız daha iyi, gücümüz daha çok olsun.

Güzel ilklerimizi yaşadığımız bir yıl olsun ! Mutluluk getirecek karşılaşmalar olsun 🙂

Sağlığımız yerinde olsun. Huzurumuz olsun. Cebimiz, cüzdanımız, sofralarımız dolu dolu olsun !

Herkese, hepimize şahane bir yıl diliyorum !

Görüşmek üzere !

Dr. Burçak Kayış

About the Author

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

error: Content is protected !!