Merkür Koç Burcunda 11-27 Nisan 2020

Merkür Koç Burcunda 11-27 Nisan 2020

Merkür, 11 Nisan Cumartesi günü koç burcuna geçiyor ve 27 Nisan tarihine kadar koçta ilerleyecek sevgili okuyucularım.

3 Şubat’tan bu yana balık burcundaydı Merkür. Normal transit süresinden daha uzun süre burada kalmış oldu. Çünkü balıkta bir retro yaptı. Yılın ilk Merkür retrosunu balık burcunda yaşadık.

Merkür-balık dönemi hepimiz için birçok problem yarattı. Neden ?

Balığın ve Merkür’ün doğası uyumsuzdur sevgili dostlarım. Merkür için ne yazık ki iyi bir yerleşim değil balık.

Merkür aklı, mantığı, düşünceyi, rasyonel ve analitik tarafımızı simgeliyor.

Balık ise duygular demek, hayaller demek, sezgiler demek. Çok daha mistik, manevi, teslimiyetçi, akışa bırakmayı ve edilgen kalmayı seçen, melankolik, kolay dağılabilen bir enerji.

Merkür ve balık, birbirine uzak hatta zıt temaları yönettiği için, Merkür ne zaman balıkta transit etse, Merküryen temalarda sorunlar yaşıyoruz. Nedir onlar ? Günlük yaşam düzeni, gündelik akışlarımız, iletişim, haberleşme.

Ayrıca balık, bulaşıcı şeyleri, gözle görülmeyen düşmanları, hastalıkları, hastaneleri anlatıyor ki zaten tüm Dünya gibi biz de Korona ile mücadele ediyoruz. Hayatımız neredeyse tümüyle değişmiş durumda.

Merkür’ün balıktan çıkışı, iyi gelecektir bize. Göreceli olarak elimiz daha güçlü olacaktır. Mevcut durum üzerindeki hakimiyet gücümüz artacaktır.

Koç, cesurdur, kararlıdır, yönetmeyi sever. Gücü eline alır. Pasif kalmayı istemez. Düşünceleri nettir. Yönünü belirlemekte zorlanmaz, kolay kolay dağılmaz.

Merkür koç burcuna geçince, çok daha güçlü kararlar alacağız. Üzerimizdeki atalet enerjisini silkeleyip kendimizi hatırlayacağız. Daha dinamik, daha aktif bir modda olacağız.

Hayatımız için gerekenleri yapacağız. Yeni hedefler belirleyip yol alacağız.

Merkür koç transiti, bizi daha pozitif, daha güçlü, daha aktif ve hareketli bir tarafa taşıyacaktır. Modumuz koç enerjisiyle yükseliyor.

Şimdi dilerseniz, Merkür koç transitinin burçlar üzerindeki etkilerine geçelim.

Öncesinde →→ Instagram sayfamı takip etmek, güncelden haberdar olmak isterseniz, burayı tıklayabilirsiniz : @astroloji.anlatburcak

Ayrıca size, haritanıza özel etkilerden haberdar olmak için Doğum Haritası Analizi yaptırabilir, danışmanlık hizmeti alabilirsiniz. (İletişim : anlatburcak@gmail.com)

Doğum Haritası Analizi yazımı okuyarak, harita nasıl bir şey, analizi neden önemli, daha detaylı bilgi sahibi olabilirsiniz.


(Yükselen burcunuza öncelik veriniz, çünkü öngörülerde yükselen burç kullanılır)

Koçlar ve Yükselen Koçlar :

Merkür 1.evinize geliyor. Yazılı-sözlü, her tür iletişiminiz artıyor, haberleşme trafiğiniz güçleniyor. Görüşmeler, yazışmalar ve programlama işleri öne çıkıyor.

Gündeminizde olan konular, çözmeye çalıştığınız sorunlar için çokça fikir getirecek ayrıca Merkür size. Yeni düzenlemeler yapacaksanız. Uygulamaya geçeceğiniz yeni fikirleriniz, planlarınız olacak.

Merkür-balık dönemi sizi çok yordu. Çünkü 12.evinizdeydi Merkür bu süreçte. Özgüveninizi, modunuzu aşağı çekti. Sağlıklı düşünmekte zorlandınız. Konsantre olamadınız, verimli olamadınız. Merkür balıkta iken yapamadığınız birçok şeyi şimdi yapacaksınız. Ruh haliniz değişiyor.

Sözlerinizle, görüşlerinizle öne çıkacaksınız. Sosyal medyada daha aktif olabilirsiniz ayrıca.

Her anlamda hareketleniyorsunuz. Özetle böyle söyleyeyim 🙂 Siz koçlar hareket edince mutlu olursunuz 🙂 Merkür bir canlılık getiriyor size !


Boğalar ve Yükselen Boğalar : 

12.evinize Merkür geliyor. Gündelik yaşam içerisinde biraz sönük olabileceğiniz ama kendi isteğinizle geri planda durmak isteyeceğiniz bir döngü bu. Zaten salgınla mücadelede bir inziva-izolasyon halindeyiz. 12.ev inzivayı anlatır. Sizde biraz daha yoğun olacaktır bu inziva etkisi ve içe dönüş.

Ruhsal sorunlarınızla, paikolojik olarak aşamadığınız konularla meşgul olacaksınız. Zihninizin zaman zaman kontrolden çıktığını düşünebilirsiniz. Lütfen pozitif şeylere odaklanın.

Bu dönem, size fark etmeniz gerekenleri gösterecek. Yeni kararlar aldıracak size.

Neleri artık istemiyorsunuz ? Nelere artık tahammülünüz yok ? Bunları değiştirmek, bitirmek için neler yapabilirsiniz ? Yoksa bazı şeyleri gereğinden fazla mı önemsiyorsunuz ? Bunlar gerçekten büyük problemler mi ? Bu açıdan da teraziye koyun konularınızı.

Esasen evrenin işleyişi şudur : Fokuslandığınız şey, büyür, artar, çoğalır. Biraz da serbest bırakmak gerekiyor bir şeyleri. Sorun olarak gördüğünüz şeylerin üzerinde düşünmeyi azaltabilirsiniz belki biraz. Bunu deneyin bir süre, olur mu ? Deneyin ve sonuçları gözlemleyin.


İkizler ve Yükselen İkizler :

Merkür 11.evinizde ilerlemeye başlıyor.

Sosyal çevredir bu alan, kalabalıklardır, içinde bulunduğunuz gruplardır, arkadaş ve dostlardır. Normal şartlarda yeni ortamlara girebilirdiniz bu döngüde, arkadaş buluşmaları artabilirdi 🙂

Ama tabii şu an için sosyalleşemiyoruz, bir araya gelemiyoruz. Yine de dostlarla bağınızın kuvvetleneceği etkiler alıyorsunuz. Dijital platformlar üzerinden iletişimleriniz artacaktır. Dost destekleri geliyor. Siz de motive edebilirsiniz arkadaşlarınızı. Geçici bir şey bu yaşadığımız karantina. Elbet eski düzenimize döneceğiz. Şimdi önemli olan tek şey sağlık.

Bağışlara, sosyal sorumluluk projelerine destek verebileceğiniz bir süreç ayrıca. 11.ev gönüllü faaliyetleri, yardımları, duyarlılığı, toplumun faydasına olan şeyleri de anlatır çünkü.


Yengeç ve Yükselen Yengeç : 

10.evinize Merkür geliyor. Haritamızın tepe noktasıdır burası. Sahip olduğumuz sıfatları ve bu sıfatların getirdiği sorumlulukları anlatır.

İş, kariyer yaşamınız, yaşamınızdaki patron, yönetici, müdür, amir gibi otorite figürleriyle iletişimleriniz öne çıkıyor. Bu süreçte yeni görevler, sorumluluklar doğabilir, iş yükünüz artabilir biraz.

Üzerinizde otorite baskısı hissedebileceğiniz bir dönem. Sıkı çalışmanız gerekebilir.

Resmi evrak konuları, yasal işlemler de olabilir gündeminizde.

Aile büyükleriyle ilgili konular aktif ayrıca.


Aslan ve Yükselen Aslan :

Merkür 9.evinize geliyor.

Bu süreçte sizler için iletişimler ve haberleşme trafiği eğitim, yüksek öğrenim, yurt dışı bağlantılı konular, başka şehirlerde ve ülkelerde yaşayan sevdikleriniz ile ilgili konular, varsa hukuksal meseleler üzerinden artıyor.

Teziniz, bir akademik çalışmanız varsa, bu süreçte yoğunlaşabilirsiniz.

Uzaklarda yaşayan dostlarınızla, akrabalarınızla iletişim halinde olacaksınız ayrıca.

Farklı dinler, inançlar, kültürler, ibadethaneler de 9.evin konusu. Bu temalarda kitaplar okuyabilirsiniz, filmler, belgeseller izleyebilirsiniz bu süreçte. Ufkumuzu genişletmektir 9.ev.


Başak ve Yükselen Başak : 

8.evinize Merkür geliyor.

Ödemeler, kredi kartları, borçlar, bankalarla bağlantılar, prim, sigorta gibi konular, bunlar dışında miras, nafaka, eşin geliri gibi ortaklaşa paralar üzerinden dialoglar, haberleşmeler, bildirimler olası.

Kredi çekmek, ortaklaşa paralarla ilgili karar almak, mal paylaşımlarını konuşmak için uygun bir döngü.

Ayrıca 8.ev olması sebebiyle evrenle bağınız, sezgileriniz güçlenecektir. Ölüm ve ötesi konulara, gizemli alanlara merakınız, ilginiz artabilir. Bu türde filmlere, kitaplara yönelebilirsiniz.


Terazi ve Yükselen Terazi :

7.evinize Merkür geliyor. İlişkiler, ortaklıklar ve işbirlikleri evidir burası.

Bir ilişkiniz varsa ya da evli iseniz, partnerinizle, eşinizle ilgili konuların öne çıkacağı bir süreç. İletişim trafiğiniz bu yönde artıyor.

Birlikte karar almak ve farklı düşündüğünüz konularda uzlaşmak için, etraflıca konuşmak için kullanabilirsiniz bu transiti.

Ortaklı işler yaptığınız kişiler varsa, iş birliklerinin artabileceği bir dönem.

Bir psikolog, bir uzman, bir yol gösterici yardımıyla sorunlarınızı çözebileceğiniz, danışmanlık alabileceğiniz bir transit ayrıca. 7.ev danışmanlıkları da anlatır çünkü.

‘Ben’ yerine ‘biz’ olmak isteyeceğiniz, tek başınıza hareket etmek yerine destek almayı, güçleri birleştirmeyi seçeceğiniz bir Merkür geçişi bu.

İnsan ilişkileriniz, ağınız üzerinden yeni fikirler, çözümler geliyor.


Akrep ve Yükselen Akrep :

Merkür 6.evinize geliyor.

Bu ev, günlük olarak yaptıklarımızdır, sorumluluğumuzda olan işlerdir. Merkür burayı aktive ederek, temponuzu, gündelik işlerinizi artıracak.

Detay gerektiren, gözünüzde büyüyen, motivasyona ihtiyaç duyduğunuz konular varsa, bu transit sürecinde ele alabilir, gerekenleri yapıp bitirebilirsiniz.

Çalışma hayatınızla, gündelik düzeninizle, sağlığınızla ilgili konular ön planda. Günlük yaşam kalitenizi artırmak isteyeceksiniz. Sağlıklı beslenmek, spor yapmak, bedeninize daha fazla özenmek isteyeceksiniz.

Temizleme, düzenleme işleri de 6.evin yönetimindedir. Mümkün olduğunca evde kalmamız gereken bu dönemde, evinizi, dolaplarınızı, çekmecelerinizi düzenleyebilirsiniz. Temizlik yapabilirsiniz.

6.evin bir başka konusu ise evcil hayvanlar. Onlarla ilgili konularınız da Merkür geçişi ile artabilir.


Yay ve Yükselen Yay : 

5.evinizde ilerleyecek olan Merkür, neşenizin artacağını, hayatın keyifli taraflarına odaklanacağınızı söylüyor 🙂

5.ev hünerlerimizi sergilemektir, yapabildiklerimizle göz önünde olmaktır ve de bundan keyif almaktır. Yeteneklerinizi sosyal medyada ya da başka platformlarda göstermek, takdir toplamak için destekleyici zamanlardan geçiyorsunuz. Hobilerdir 5.ev. Şu anda hobilerimize daha kolay vakit ayırabileceğimiz zamanlardan geçiyoruz karantina sebebiyle.

5.evin en öne çıkan temalarından biri de aşktır. Flört durumları da doğabilir Merkür buradan geçerken.

Çocuklarınız ya da yeğenleriniz varsa, onlarla ilgili konularla daha fazla meşgul olacağınız, daha çok iletişim kuracağınız bir dönem.


Oğlak ve Yükselen Oğlak :

Merkür 4.evinize geliyor. Aile ve ev alanı öne çıkmaya başlıyor günlük hayatınızda.

Aile bireyleriyle iletişimler, onlara dair konular, evinizle ilgili yapmanız gerekenler meşgul edecektir sizi bu süreçte.

Taşınma, ev arama ya da alım-satım, arsa, emlak konuları varsa piyasa araştırması yapacağınız bir süreç. Evinizin bakım gerektiren alanları ile ilgilenebilirsiniz ayrıca.

Ailenin kadın figürleri (anne, anneanne, teyze, hala, vb) ve geçmişten gelen konuların önde olacağı bir Merkür geçişi bu. Çocukluğunuzu daha sık hatırlayacağınız, daha çok konuşacağınız bir dönem. 4.ev geçmişimizdir, çocukluğumuzdur, aile köklerimizdir çünkü.


Kova ve Yükselen Kova : 

3.evinize Merkür geliyor. Yakın çevre iletişimleriniz, kardeşlerle, akrabalarla dialoglarınız artıyor. Tabii sosyal mesafeyi korumamız gereken bir dönemdeyiz. Dijital platformlardan yararlanıyoruz sevdiklerimizle, yakınlarımızla irtibat kurmak için.

Sosyal medya ve internet üzerinden yapılan işlerin, online faaliyetlerin daha çok ilginizi çekeceği, iş olarak düşünmeye başlayabileceğiniz, şayet bu yönde bir işiniz varsa yeni fikirlerle mevcut hali geliştirebileceğiniz güzel bir Merkür transiti.

Dijital iş modellerine odaklanabilirsiniz.


Balık ve Yükselen Balık :

2.evinize gelen Merkür, parasal konulara çekiyor odağınızı.

Maddi koşullarınız, işiniz, kazancınız, ödemeleriniz, yatırımlarınız, masraflarınız, her tür parasal konu üzerinde daha çok düşüneceğiniz, sorunlara çözüm bulabileceğiniz bir Merkür geçişi yaşıyorsunuz.

Yeteneklerinizi maddi kazanca dönüştürmek için yeni fikirler getirebilir ayrıca Merkür size.

Bunlar dışında gastronomi ve yeme-içme alanları bu evin yönetimindedir. Bilginizi artırabileceğiniz,  yeme-içme alışkanlıklarınızı güncelleyebileceğiniz bir dönem. Karantina sebebiyle evde kalmamız gereken bu dönemde, birçoğumuz kendimizi geliştirme, bu süreyi verimli değerlendirme çabasındayız. Siz de gastronomi bilginizi derinleştirebilirsiniz bu süreçte.


Nisan ayı astroloji gündemi ve burç yorumlarınız aşağıda :

Nisan 2020 Astroloji Gündemi

Koç Burcu Nisan 2020, Boğa Burcu Nisan 2020, İkizler Burcu Nisan 2020,

Yengeç Burcu Nisan 2020, Aslan Burcu Nisan 2020, Başak Burcu Nisan 2020,

Terazi Burcu Nisan 2020, Akrep Burcu Nisan 2020, Yay Burcu Nisan 2020,

Oğlak Burcu Nisan 2020, Kova Burcu Nisan 2020, Balık Burcu Nisan 2020

22 Mart’ta başlamış olan Satürn-kova sürecinin olasılıklarından da haberdar olunuz. Kova temalarını vurgulan yeni bir döngüye girmiş bulunuyoruz : Satürn Kova Burcunda 22 Mart – 2 Temmuz

Görüşmek üzere,

Dr. Burçak Kayış

About the Author

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

error: Content is protected !!