Boğa Burcu 2021

Boğa Burcu 2021

Merhabalar sevgili boğalar ve yükseleni boğa olanlar !

Yeni yıla girmek üzereyiz. Umutlarımız var, yeni yıl için heveslerimiz var, yapmak istediklerimiz var. Merak ediyoruz 2021’i.

Öncelikle salgının sonlandığı bir yıl olması, herkesin ortak temennisi tabii.

Bunun dışında kendiniz için de vardır bir şeyler gönlünüzde 🙂 Hepimizin var 🙂

Hadi başlayalım, bakalım 2021 sizin için neler söylüyor ?

Tabii ki anlatacaklarım genel etkilerdir. Aslında önemli olan ise doğum haritamızdır. Gezegen transitlerinin, tutulmaların, retroların haritamız ile olan teması, spesifik olarak alacağımız bireysel etkileri belirler.

Kişisel olasılıklardan haberdar olmak, şansları iyi değerlendirmek, zorlu etkilere karşı temkinli olmak adına, astrolojik danışmanlık almak, yani doğum haritası analizi yaptırmak isteyenler için

İletişim adresim : anlatburcak@gmail.com

Instagram hesabımdan da haberdar edeyim sizi. Burada, tıklayınız : @astroloji.anlatburcak


Yılı anlamaya çalışırken nelere bakacağız ?

Jüpiter, Satürn ve Uranüs gibi ağır hareket eden gezegenlerin transitlerine bakacağız.

Kuzey güney Ay düğümlerinin bulunduğu, yani tutulmaların gerçekleşeceği hatta bakacağız.

Merkür retrolarına bakacağız.

En iyicil, en şanslı gezegen olduğu için Jüpiter ile başlıyorum 🙂

JÜPİTER

Jüpiter 19 Aralık 2020’de kova burcuna geçiyor. 29 Aralık 2021’e kadar, yani yıl boyunca diyebileceğimiz şekilde kova burcunda olacak.

Yaklaşık 1 yıldır oğlak burcundaydı ve burada iken maalesef Pluto ile 3 kez kavuşum yaptı.

Pluto kolay bir gezegen değil. En temelde krizleri anlatıyor. Zorlukları, sorunları, kaosu simgeliyor. Tam da öyle bir yıl oldu zaten.

Oğlak sizin 9.eviniz. Eğitim, yurt dışı bağlantılı konular, uzaklar, mesafeler, akademik alanlar, hukuksal konular 9.ev ile bağlantılı. Jüpiter oğlakta iken, özellikle Pluto ile kavuşumlarında bu konularda krizler deneyimlemiş olabilirsiniz.

Artık Jüpiter’in oğlak transiti bitiyor.

Jüpiter kova burcunda iken, sizin 10.evinizde ilerliyor olacak.

Burası kariyer alanı. İş alanı. Ünvanlarımızı, iş ve iş dışında sahip olduğumuz sıfatları, hayat içerisinde sahip olduğumuz rolleri ve o rollerin getirdiği sorumlulukları simgeleyen bir alan.

Jüpiter buradan geçerken size yeni sıfatlar getirebilir. Yeni ünvanlar ekleyebilir isminizin önüne.

İşinizde terfi edebilirsiniz. Okuyorsanız mezun olabilir, mesleki anlamda sıfat sahibi olabilirsiniz. Çalışmaya başlayabilirsiniz. Bir kariyerinin başlangıcı, temeli bu yıl atılacak olabilir.

İşinizde büyüyebilirsiniz. Hedeflerinize ulaşabilirsiniz.

Başarı tanımı herkes için farklıdır. Bana göre kişinin sevdiği şeyi yapabiliyor olması başarıdır mesela.

O tanım sizin için ne ise, gönlünüzde neler varsa işinizle ilgili, Jüpiter bu yıl size onları getirebilir. Çok daha tatmin olmuş hissedebilirsiniz işiniz konusunda.

Kova transitini hızlıca tamamlayarak bir süre için balık burcuna geçecek Jüpiter 2021’de.

Jüpiter’i 2 burçta birden göreceğimiz bir yıl geliyor yani 🙂 13 Mayıs-28 Temmuz arasında Jüpiter balık burcunda bulunacak.

Bu her yıl olmaz. Döngülerin ritmi ile bazı yıllara böyle denk geliyor.

Retrosunda kova burcuna geri dönecek. Asıl Jüpiter-balık döngüsünü 2022’de yaşayacağız.

2021’deki balık döngüsü, bir fragman olacak bizler için. Jüpiter balıkta iken neler getirebileceğini gösterecek ve konuları bir tohum olarak başlatacak.

13 Mayıs-28 Temmuz arası bu dönemde 11.evinizde olacak Jüpiter, mesleki açılımlar, kazançlarınızda iyileşmeler, yeni projeler, hedefler ve yeni sosyal bağlantılar, yeni ortamlar, arkadaşlar getirebilir size.

13 Mayıs-28 Temmuz arası olan dönem dışında, yıl genelinde 10.evinizde bir Jüpiter desteğiniz var. İşiniz, kariyeriniz, toplum önünde sahip olduğunuz sıfatlar, yetkiler, sorumluluklar gibi konularda yeni güzel gelişmeler bekliyor sizi.


SATÜRN

Satürn son 2,5 yıldır oğlak burcunda, yani 9.evinizdeydi. Mesafeler, uzaklar, yüksek öğrenim, akademik konular, hukuksal konular, yayıncılık faaliyetleri, inançlar ve ideolojik konular sizi zorlamış olabilir. Bunlardan en az biri üzerinden etki almış olmalısınız. Sevdikleriniz uzak bir şehre ya da başka bir ülkeye taşındı belki. Belki yüksek öğrenim hayatınızda zorlu bir süreçten geçtiniz. Belki hayat görüşünüz, inançlarınız değişti, yenilendi.

Saymış olduğum bu konular şekil kazanmış durumda artık. Satürn’ün bu döngüsü tamamlanıyor.

17 Aralık 2020’de kova burcuna geçiyor Satürn.

Jüpiter ve Satürn kova burcunda ilerlemeye başlıyorlar artık.

Sizin 10.evinizde. Bir kariyerin, bir işin temeli atılacak demektir bu.

Kariyerinizin temelini inşa edeceğiniz, hayatın sizi bolca çalıştıracağı, emeğinizi ve çabanızı görmek isteyeceği bir Satürn döngüsüne giriyorsunuz. Yeni mezun olacaksanız ya da bir süredir çalışmıyorsanız, işe başlayabilirsiniz. İş değiştirebilirsiniz, yeni bir alana geçebilirsiniz. Yeni bir kariyerin başlangıcı olabilir.

Önümüzdeki yıl boyunca Satürn kovada ve 10.evinizde olacak. Mart 2023’e kadar sürecek olan bir transit bu. Satürn ağır hareket eden bir gezegen.


Satürn Uranüs kareleri 2021

2021’de Satürn ve Uranüs arasında bir kare açı oluşacak. Toplamda 3 kez deneyimleyeceğimiz bir açı. Yılın en önemli görünümü diyebilirim. 2021’in ana karakterini, temel enerjisini anlatıyor.

Gökyüzünde olan her şey, elbette hepimizi ilgilendiriyor. Dolayısıyla bu kare açıdan da her birimiz etki alacağız. Ama hepimiz farklı evler, farklı konular üzerinden etki alacağız.

Bu kare açı, Şubat, Haziran ve Aralık aylarında oldukça vurgulu.

17 Şubat, 14 Haziran ve 24 Aralık, açının kesinleşeceği tarihler.

Fakat Satürn ve Uranüs, oldukça ağır hareket eden gezegenler olduğundan, aralarındaki açı hızlıca değişmeyecek. Etki, haftalara yayılacak. Yıl geneline bu kare açı hakim.

Satürn 10.evinizde, Uranüs ise 1.evinizde.

Bu kare açı ;

İşinizde, kariyerinizde değişimler yaşayabileceğiniz, var olan düzeninizin değişebileceği, yeni başlangıçlar yaşayabileceğiniz, işinizde değişen şartlara uyumlanmak adına yeni adımlar atabileceğiniz bir yıl geliyor.

Şöyle de olabilir. Hayatın size getireceği bazı sıfatlar, mevcut düzeninizi değiştirebilir. Fakat sadece olumsuz şeyler düşünmeyin. Mesela kişi doğum yapabilir, anne olabilir, işine bir süre ara verebilir.

Yaşam düzeninizi değiştirecek bir şeyler geliyor. Ama özellikle iş ve kariyer alanını işaret ediyor Satürn.


2021 Merkür Retroları

30 Ocak-21 Şubat 2021

26 derece kova burcunda başlayacak, kovanın 11 derecesinde tamamlanacak.

10.evinizde gerçekleşecek bir retro. İşinizde arkadaşlarınız ve yöneticilerinizle, özellikle otorite figürleri ile, yetki sahibi kişilerle dialoglarda yanlış anlaşılmamaya dikkat edin. Kendinizi ifade ederken daha özenli olun, doğru anlaşıldığınızdan emin olun. Siz de karşı tarafı yanlış anlayabilirsiniz. Karşınızdaki kişinin öyle bir niyeti olmadığı halde, bir şeyleri ima olarak anlayabilirsiniz mesela. Peşin hükümlü olmadan, bazı şeyleri daha iyi tartarak iletişim kurmanızı öneririm.

Kendi işini kurmak isteyenler bu döngüde beklemeli. İşten ayrılmak için de uygun bir döngü değil. Bu tür kararlar almayın.

İmzalı işlerde, evrak işlerinde, devlet dairelerinde yapılması gereken işlerde aksalıklar olabilir. Eksikler, tamamlanması gereken, üzerinden geçilmesi gereken şeyler çıkabilir. Akışta kalın, konuları zorlamayın. Bunun dışında geçmişten gelen, yarım kalmış, sürüncemede kalmış konular tamamlanacaktır. Retrolar, yarım kalan şeyleri tamamlıyor çünkü 🙂 Böyle de bir etkisi var.

29 Mayıs-22 Haziran 2021

24 derece ikizler burcunda başlayacak ve ikizlerin 16 derecesine kadar geri gelecek Merkür.

2.evinizde yapacak bu retro hareketi. Parasal konularda etki alırsınız.

Büyük alışverişler yapmanızı, önemli diyebileceğimiz şeyleri bu döngüde satın almanızı önermem. Sonuç, memnuniyet yaratmayabilir. Bir şeyler istediğiniz gibi çıkmayabilir. Beklemede kalın.

Borç almak, borç vermek, yatırım yapmak, para konusunda büyük hareketler yapmak, bu döngü için çok doğru olmayacaktır. Aklınızda olsun !

27 Eylül-18 Ekim 2021

25 derece terazi burcunda başlayacak, terazinin 10 derecesinde bitecek.

6.evinizde yaşayacaksınız bu süreci. İş ortamınız, çalışma koşullarınız, iş arkadaşlarınızla iletişimleriniz, günlük düzeniniz, sağlığınız, bedensel kuvvetiniz 6.ev yönetiminde. Bu konularda ufak tefek sorunlar yaşanabilir retroda. Geçici olduğunu bilin.

Bazı durumlar da yeniden ele alınacak ve iyileştirilecektir, düzeltilecektir.


Kuzey Güney Ay Düğümleri ve Tutulmalar

Yıl içerisinde Güneş ve Ay tutulmaları, kuzey güney Ay düğümlerinin bulunduğu aks üzerinde gerçekleşirler.

2021’de kuzey Ay düğümü ikizler burcunda, güney ay düğümü (tam karşısında olur) yay burcunda olmaya devam edecek.

İkizler burcu 2.eviniz. Yay burcu 8.eviniz. Yani 2-8 aksının aktif olduğu bir yıl yaşayacaksınız.

Kadersel olarak güney Ay düğümünün olduğu taraftan, yani o evin konularından uzaklaştırır hayat bizi ve kuzey Ay düğümümüze yönlendirir.

Kuzey Ay düğümü hangi evimizden geçiyorsa, o evin temalarında yeni güzel, iyicil başlangıçlar yaşarız. Yeni insanlarla karşılaşırız. Güzel gelişmeler olur.

2.ev para demek, kazanmak demek. Kendi kazancına sahip olmak, harcayabilmek, yatırım yapabilmek, biriktirebilmek demek. Maddi kuvveti, maddi güvenceyi anlatan bir ev burası.

Parasal anlamda, ama özellikle bireysel kazanç anlamında şanslı bir yıldasınız. Şöyle söyleyeyim. Eğer başkalarından gelen maddi kaynaklarınız varsa ve çalışmıyorsanız, artık başkasından destek almak yerine kendi paranızı kazanmayı isteyebilirsiniz. Hayat bu yöne çağırıyor sizi.

2021 Güneş Tutulmaları

10 Haziran 2021 → 19⁰ İkizler Güneş Tutulması

4 Aralık 2021 → 12⁰ Yay Güneş Tutulması

2021 Ay Tutulmaları

26 Mayıs 2021 → 5⁰ Yay Ay Tutulması

19 Kasım 2021 → 27⁰ Boğa Ay Tutulması


2021’in hepimize sağlık, şans, mutluluk ve keyif getirmesini diliyorum ! Gönlünüzdekiler gerçek olsun !

Şu notu da ekliyorum her bir burcu anlatırken :

2021 yılı bütünüyle şahane değil elbette. Hiçbir yıl öyle değil. Gökyüzünde mükemmel olan tek bir an dahi yok. Şanslar, keyifler, zorluklar, mücadeleler hep bir arada. Hayat böyle.

Ama şu da bir gerçek ki, astrolojik anlamda 2021 yılı 2020 kadar zorlu ve kaotik göstergelere sahip değil ! Çok daha güzel bir yıl olsun inşallah !

Vakti geldikçe her gelişmeyi konuşalım.

İyi seneleerr ! Görüşmek üzere !

Dr. Burçak Kayış

About the Author

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

error: Content is protected !!